Karamelový cheesecake se špaldovými preclíky

Cheesecake čtverce se slaným karamelem a špaldovými preclíky. Preclíky použila foodbloggerka Maria na ozdobu cheesecaku poprvé, ale určitě ne naposled. "Moc mě bavila chuť slaného karamelu, opražených arašídů a preclíků," říká Maria.
 
1200x628_cheesecake_precliky

Budete potřebovat:

Korpus:
  • 150g máslových sušenek
  • 75g másla

Náplň:

  • 120g ricotty
  • 120g smetany ke šlehání
  • 100g zakysané smetany
  • 150g mascarpone
  • 75g moučkového cukru
  • 1 vajíčko
  • špetka vanilkové soli
  • 1čl mleté ​​vanilky
  • 1čl agaru
 

Poleva:

Jak na to:

  1. Máslové sušenky si pomixujeme, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Připravíme si čtvercovou pečící formu 24x24cm, pomocí lžíce vytvarujeme sušenkový korpus. Připravený základ na koláč pečeme 10minut na 170stupňů. Odložíme.
  2. Nádivku si nachystáme předem, potřebujeme pokojovou teplotu. Na nízkých otáčkách si vyšleháme ricottu, mascarpone, smetanu na šlehání a zakysanou smetanu s cukrem. Nakonec do krému přimícháme domácí vajíčko, vanilkovou sůl, mletou vanilku. Agar přisypeme na závěr.
  3. Krém vylijeme na předpečený korpus, pečeme 50minut na 180 stupňů. Upečený a vychlazený koláč odložíme na noc do chladničky.
  4. Dochucujeme a zdobíme až druhý den. Nejprve na koláč vylijeme slaný karamel: Poléváme nepravidelně, malou lžičkou. Doporučuji slaný karamel přihřát, lépe se s ním bude pracovat. Arašídy si opečeme na suché pánvi, následně zasypeme preclíky a arašídy.

Co na recept říkáte? Líbí se vám tato kombinace? Doporučujeme vyzkoušet co nejdříve!