Vanilkové koblížky s čokoládou

Budete potřebovat:Untitled design 2

  • 800g polohrubé mouky
  • 400ml mléka
  • 50g rozpuštěného másla nebo Hery
  • 180ml smetany na šlehání (33%)
  • 1 kostka droždí
  • 1 špetka vanilkové soli
  • Půl lžíce cukru
  • 3 žloutky
  • 2 lžičky vanilkové pasty
  • Lžíce rumu
  • Lžíce extraktu vanilka-kakao

Náplň:

Jak na to:

  1. Mouku nasypejte do mísy a udělejte uprostřed důlek. Do důlku vlijte polovinu teplého mléka. Přidejte rozdrobené droždí, cukr a nechte na teplém místě vzejít kvásek (10-15minut)
  2. Do mísy s kváskem přidejte zbývající ingredience a vypracujte těsto. Použijte hnětacího robota, těsto je velmi řídké a robot si s ním poradí lépe než vařečka. Čím víc těsto propracujete, tím lepší bude jeho konzistence.
  3. Těsto dejte na teplé místo kynout na 30 minut. Potom znovu těsto prohněťte v robotu a dejte kynout na dalších 40 minut.
  4. Nelekejte se, těsto bude dost řídké, ale hnětením a kynutím změní konzistenci.
  5.  Po vykynutí naposledy těsto promíchejte a dejte na vál posypaný moukou. Takto vyklopené těsto posypte moukou i z vrchní strany, těsto otočte a znovu poprašte moukou. Rozkrojte na 2 poloviny.
  6. Teď můžete z velmi měkkého těsta opatrně vyválet placku vysokou 0,5-1cm. 
  7. Vykrajujte kolečka - dobře to jde sklenicí namočenou v mouce a plňte oblíbenou náplní. Vykrojit můžete také donutky, které po usmažení obalíte třeba  v čokoládě.
  8. Do vysoké pánve (klidně wok) nebo do rendlíku nalijte olej do výšky alespoň 4 cm. Koblížky se nesmějí při smažení dotýkat dna. 
  9. Smažte koblížky do zlatova a po vyjmutí je nechte okapat na ubrousku.

Vanilkove koblizky

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení