Krémy a náplně s pravou vanilkou

Vanilkový krém

Vejce, cukr a vanilku šlehejte na vodní lázni do zhoustnutí. Vydržte, bude to nějakou tu chvíli trvat. Udržujte vodní lázeň středně rozehřátou, ať vám nevzniknou sladká míchaná vajíčka ;-) Jakmile směs zhoustne, nechte ji vychladit na pokojovou teplotu. Pak přidejte máslo a vyšlehejte krém.

krem_vanilka

Karamelový krém

Dejte do mísy, vyšlehejte a je hotovo ;-)

krem_karamel_vanilkovy

Mandlový krém s vanilkou

Máslo a mandlový krém rozehřejte v rendlíku. Smetanu smíchejte s vanilkovým extraktem a solí, až se všechno pěkně rozmíchá. Takto ochucenou šlehačku přilijte do rendlíku s máslovou směsí a míchejte do zhoustnutí. Dejte vychladit (počítejte s tím, že směs bude po vychladnutí tužší).

krem_vanilka_svetly

Oříškový krém

Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu a pak smíchejte s kokosovým olejem. Přidejte smetanu, vanilkový extrakt a vanilkovou sůl. Vyšlehejte, přidejte ořechy a znovu prošlehejte. Nechte přes noc odpočinout v lednici.

kakao_krem_vanilka

Kávový krém

Připravte si lžíci silné kávy: 1 čajovou lžičku rozpustné vanilkové kávy přelijte dvěma lžícemi vřelé vody. Nechte vychladnout. Vejce, cukr a vanilku šlehejte na vodní lázni do zhoustnutí. Vydržte, bude to nějakou tu chvíli trvat, klidně i čtvrt hodiny. Udržujte vodní lázeň středně rozehřátou, ať vám nevzniknou sladká míchaná vajíčka ;-) Jakmile směs zhoustne, nechte ji vychladit na pokojovou teplotu. Pak přidejte máslo a kávu a vyšlehejte krém.

Pařížský čokoládový krém

Kakaové máslo spolu s kakaovou hmotou rozpusťte v rendlíku a smíchejte s máslem a Herou. Vejce s cukrem a vanilkou šlehejte na vodní lázni do zhoustnutí (budete to trvat opravdu dlouho, klidně i 15 minut), pak přidejte kakao a opět prošlehejte.  

Po vychladnutí přidejte k vaječné směsi kakaovou směs a vyšlehejte krásně hladký krém.

cokolada_krem_vanilka

Skořicový krém

Vše dejte do mísy a prošlehejte. Hotovo :-)

skorice_vanilka

Kokosový krém

Mléko přiveďte těsně k bodu varu a nasypejte do něj všechen kokos a mletou vanilku. Promíchejte, odstavte z plotny a nechte vychladnout.

Máslo vyndejte z lednice a nechte změknout. Přidejte vanilku, rum a vyšlehejte. Po lžících přidávejte kokosovou směs a vyšlehejte jemný kokosový krém.

krem_kokos_vanilka

Pamatujte: Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu!

TIP: Do vyšlehaného másla všechno přidávejte po malých lžičkách nebo po kouscích. Teploty surovin se pěkně vyrovnají a krémy se nesrazí.

Záchrana sraženého krému: Misku se sraženým krémem dejte do větší mísy s horkou vodou a šlehejte. Jakmile krém lehce povolí, vyndejte misku z horké vody a nepřestávejte šlehat. Za chvilinku uvidíte, že se krém krásně zjemní.