Krémy a náplně s pravou vanilkou

Vanilkový krém

Vejce, cukr a vanilku šlehejte na vodní lázni do zhoustnutí. Vydržte, bude to nějakou tu chvíli trvat. Udržujte vodní lázeň středně rozehřátou, ať vám nevzniknou sladká míchaná vajíčka ;-) Jakmile směs zhoustne, nechte ji vychladit na pokojovou teplotu. Pak přidejte máslo a vyšlehejte krém.

krem_vanilka

Karamelový krém

Dejte do mísy, vyšlehejte a je hotovo ;-)

krem_karamel_vanilkovy

Mandlový krém s vanilkou

Máslo a mandlový krém rozehřejte v rendlíku. Smetanu smíchejte s vanilkovým extraktem a solí, až se všechno pěkně rozmíchá. Takto ochucenou šlehačku přilijte do rendlíku s máslovou směsí a míchejte do zhoustnutí. Dejte vychladit (počítejte s tím, že směs bude po vychladnutí tužší).

krem_vanilka_svetly

Oříškový krém

Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu a pak smíchejte s kokosovým olejem. Přidejte smetanu, vanilkový extrakt a vanilkovou sůl. Vyšlehejte, přidejte ořechy a znovu prošlehejte. Nechte přes noc odpočinout v lednici.

kakao_krem_vanilka

Kávový krém

Připravte si lžíci silné kávy: 1 čajovou lžičku rozpustné vanilkové kávy přelijte dvěma lžícemi vřelé vody. Nechte vychladnout. Vejce, cukr a vanilku šlehejte na vodní lázni do zhoustnutí. Vydržte, bude to nějakou tu chvíli trvat, klidně i čtvrt hodiny. Udržujte vodní lázeň středně rozehřátou, ať vám nevzniknou sladká míchaná vajíčka ;-) Jakmile směs zhoustne, nechte ji vychladit na pokojovou teplotu. Pak přidejte máslo a kávu a vyšlehejte krém.

Pařížský čokoládový krém

Kakaové máslo spolu s kakaovou hmotou rozpusťte v rendlíku a smíchejte s máslem a Herou. Vejce s cukrem a vanilkou šlehejte na vodní lázni do zhoustnutí (budete to trvat opravdu dlouho, klidně i 15 minut), pak přidejte kakao a opět prošlehejte.  

Po vychladnutí přidejte k vaječné směsi kakaovou směs a vyšlehejte krásně hladký krém.

cokolada_krem_vanilka

Skořicový krém

Vše dejte do mísy a prošlehejte. Hotovo :-)

skorice_vanilka

Kokosový krém

Mléko přiveďte těsně k bodu varu a nasypejte do něj všechen kokos a mletou vanilku. Promíchejte, odstavte z plotny a nechte vychladnout.

Máslo vyndejte z lednice a nechte změknout. Přidejte vanilku, rum a vyšlehejte. Po lžících přidávejte kokosovou směs a vyšlehejte jemný kokosový krém.

krem_kokos_vanilka

Pamatujte: Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu!

TIP: Do vyšlehaného másla všechno přidávejte po malých lžičkách nebo po kouscích. Teploty surovin se pěkně vyrovnají a krémy se nesrazí.

Záchrana sraženého krému: Misku se sraženým krémem dejte do větší mísy s horkou vodou a šlehejte. Jakmile krém lehce povolí, vyndejte misku z horké vody a nepřestávejte šlehat. Za chvilinku uvidíte, že se krém krásně zjemní.  

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení